Olivita ansatt som betjener kunde i Tromsø
Olivita AS ansatt som betjener kunde i Tromsø

Finner du svar på det du lurer på?

Hvorfor bør jeg kombinere Olivita og +Ledd, muskler og skjelett?

Ved å kombinere +Ledd, muskler og skjelett med Olivita som er rik på potente antioksidanter (antioksidant betyr “mot oksidasjon”) får du ekstra beskyttelse av cellene. I tillegg får du en kombinasjon av flere virkestoffer som er bra for spesielt ledd.

Det finnes ingen godkjente helsepåstander i henhold til EFSA på at selolje motvirker svake leddplager eller stive og ømme ledd. Imidlertid viser forskning fra blant annet Universitetet i Bergen og NIFES at selolje har spesielt god effekt på svake leddplager.

I tillegg er det blitt rapportert fra svært mange kunder at de har fått mindre svake leddplager etter at de startet med Olivita. Produktpakken +Ledd og Olivita kommer derfor med Effektgaranti. Har du ikke merket effekt på dine ledd eller muskler i løpet av 1 år får du alle pengene tilbake. Les mer om effektgaranti

Skal jeg velge kapsler eller flytende olje?

Vi anbefaler flytende olje. Årsaken til dette er at man får i seg mye mer omega-3, antioksidanter og vitamin D per dagsdose flytende. Anbefalt dagsdose fra norske helsemyndigheter er 1 100 mg omega-3.

En dagsdose flytende olje (15 ml) gir deg ca. 1 350 mg omega-3.
En dagsdose kapsler (6 stk) gir deg ca. 600 mg omega-3.

Les mer utdypende i artikkelen “Hva gir best effekt: Kapsler eller flytende Olivita?”

Kan gravide bruke Olivita?

Olivita er et fullgodt omega-3 supplement for gravide. En dagsdose flytende olje gir ca. 1,8 gram omega-3. En dagsdose med kapsler gir ca. 0,7 gram omega-3.

Det kan være vanskelig å få i seg nok vitamin D selv om man spiser feks. fet fisk ukentlig, og særlig i svangerskapet (og ammeperioden) kan det derfor være lurt å få i seg litt ekstra. Olivita inneholder i tillegg til omega-3, 20 mg vitamin-D per dagsdose flytende olje, og 8 mg vitamin D i en dagsdose kapsler.

Tilskuddet skal ikke erstatte vanlig næringsrik mat.

Kan jeg bruke Olivita hvis jeg har diabetes?

Det er ikke noen problem med Olivita, diabetikere og sukkeret.

Hva er anbefalt dagsdose Olivita?

FLYTENDE OLJE:
Voksne: 12,5-15 ml (ca. 2 spiseskjeer)
11-18 år: 7,5 ml
3-11 år: 5 ml
0-3 år: 2,5 ml

KAPSLER:
Voksne: 6 kapsler
Kapsler er ikke egnet for barn under 11 år. Vi anbefaler barn under 11 år å ta flytende olje.

Når bør jeg ta den daglige dosen?

Det spiller ingen rolle når du inntar Olivita, men ta den gjerne i forbindelse med et måltid. Du kan også dele opp dagsdosen og for eksempel ta halvparten morgen og kveld.

Hvor lenge bør man ta Olivita for å kunne få en forventet effekt?

Tilbakemeldinger fra kunder over en rekke år tilsier imidlertid at etter et sted mellom 2 uker og 6 måneder er den generelle kroppsfølelsen blitt betraktelig bedre etter inntak av Olivita. Blant annet meldes det ofte om mykere ledd. Mange hevder også at de ikke har hatt verken influensa eller forkjølelse siden de begynte med Olivita*.
*Vitamin D bidrar til å opprettholde normale knokler og til immunsystemets normale funksjon.

Må jeg ta tran eller andre omega-3 produkter i tillegg til Olivita?

Nei, Olivita dekker dagsbehovet ditt for omega-3 og vitamin D.

Spørsmål om holdbarhet, smak og innhold:

Hvor lenge varer en enhet?

Flaske (250 ml):
Ca. 16 dager ved 15 ml per dag.
Ca. 20 dager ved 12,5 ml per dag.
Boks (120 kapsler):
Ca. 20 dager ved 6 kapsler per dag.

Hva er holdbarheten?

Flytende: 2 år fra produksjonsdato eller 90 dager etter åpning. Best før dato står på flasken.
Kapsler:  2 år fra produksjonsdato. Best før dato står på boksen.

Hva smaker Olivita?

Naturell – smaker mest olivenolje
Sitron – en 100 % naturlig tilsatt sitronolje (av skallet fra sitron) gir en frisk smak av sitrus
Søt appelsin – naturlig søtappelsinolje gir en mild smak av søtappelsin

Vi får stadige tilbakemeldinger fra kunder på at Olivita er overraskende god på smak.

Seloljen er raffinert for å fjerne lukt og smak. Den fremtredende smaken Olivita er derfor olivenoljen. Mange kunder kjenner en pepperaktig ettersmak når de drikker Olivita. Dette kommer fra den kaldpressede olivenoljen og er et tegn på at olivenoljen er rik på antioksidanter. Olivitas olivenolje har et høyt innhold av de helsebringende antioksidantene oleocanthal og hydroksytyorosol. Olivenolje-polyfenoler bidrar til å beskytte fettstoffer i blodet mot oksidativt stress. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 20 g olivenolje eller 1 dagsdose Olivita

Det er en bitter ettersmak. Er oljen harsk?

Nei, oljeblandingen er ikke harsk. Den pepperaktige ettersmaken noen kjenner i halsen skyldes antioksidantene oleocanthal og hydrosytyrosol som er i produktets olivenolje. Oleocanthal betyr «Olive sting» (på engelsk).

Olivita består av en nøye utvalgt spansk kaldpresset olivenolje og olivenblad ekstrakt, som er valgt på grunn av sitt rike innhold av antioksidanter. Antioksidantene beskytter de raffinerte omega-3 fettsyrene i seloljen fra å oksidere. Olivenolje-polyfenoler bidrar også til å beskytte fettstoffer i blodet mot oksidativt stress.

Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 20 g olivenolje eller 1 dagsdose Olivita. Desto mer pepperaktig smak, desto høyere er innholdet av oleocanthal og hydroksytyrosol og desto mer helsebringende er oljen.

Hvordan bør jeg oppbevare produktene?

Produktene kan oppbevares i skap, kjøleskap eller på kjøkkenbenk. Det viktige er at de ikke blir utsatt for sollys og høye temperaturer.

Hvorfor skjer det av og til at Olivita blir grumsete?

Flasken har stått for kaldt i kjøleskapet. Det kommer av at olivenolje komponenten stivner i kalde temperaturer. Hvis flasken settes i romtemperatur en stund forsvinner det. Rist gjerne flasken før bruk og hvis flasken står i kjøleskapet så oppbevar den gjerne i kjøleskapdøren, da det er varmest der.

Hvor kommer seloljen og olivenoljen fra?

Seloljen kommer fra en bærekraftig selbestand (grønlandssel) nord for Island mellom Grønland og Jan Mayen (Vestisen). Siden 2016 har Olivita AS selolje kommet fra selfangstskuten MS Havsel. Fangstsesongen er 20. mars til 5.mai.

Olivenoljen (extra virgin) kommer fra en av Spanias største olivenoljeprodusenter og er nøye utvalgt ut fra spesifiserte krav og kvalitetsparametre.

Inneholder seloljen miljøgifter?

Nei, seloljen går gjennom en grundig 4-trinns renseprosess før den blir godkjent for humant konsum. Seloljen blir renset ved Fortuna Oils i Kristiansund. Les mer om raffineringsprosessen av selolje

Hver oljebatch analyseres og oljen kan spores fra kapsel til råprosess anlegg. Alle leddene i verdikjeden er sertifisert. Det næringsmiddelgodkjente raffineringsanlegget til Fortuna Oils er godkjent i henhold til standarden ISO 9001:2000.

Hva er totox verdiene i Olivita?

Innholdet varierer mellom 12 og 14. Grenseverdiene for totox er 30. Perokside verdiene (PV) er ca. 2,9 og anisidin verdiene (AV) ca. 8. GOEDE (Global Organisation of EPA og DHA Omega-3) har satt grenseverdiene for PV til 5 og AV til 20.

Nyttige lengre artikler om produkter og helse

Se alle artikler →