Du har kanskje hørt at man kun trenger å bruke omega-3 tilskudd i måneder som slutter på -er og dropper selv kosttilskudd om sommeren. Visste du derimot at vi trenger omega-3 hele året?

Besteforeldre som koser seg på stranda med barnebarn.

Myten som ble til en allmenn huskeregel

De fleste av oss har blitt servert myten om at det kun er nødvendig med omega-3 tilskudd i alle måneder som slutter på -r. Myten oppsto fordi de fleste omega-3 tilskudd også inneholder vitamin D. Det ble da tenkt at det ikke nødvendig å ta ekstra tilskudd når sola kom og vi fikk påfyll med D-vitamin.

Visste du at det er mange grupper som også er avhengig av ekstra D-vitamin om sommeren? Sjekk ut om du er en del av dem.

Kroppen klarer ikke produsere omega-3 selv

Selv om ekstra sol bidrar til økt D-vitamin nivå gjelder ikke det samme for omega-3. Kroppen er avhengig av omega-3 så klarer den ikke å produsere det selv. Derfor er vi avhengig av å få det i oss gjennom kostholdet vårt. Dette kan være ved hjelp av tilskudd eller mat som er rik på omega-3.

Det finnes mange positive helseeffekter med omega-3. Ønsker du å lære mer om disse, så finner du mer informasjon her.

Ikke glem Olivita på tur

Så med mindre du har planer om å øke antall fiskemiddager i ferien, bør du fortsette å ta omega-3 om sommeren. Olivita er et av tilskuddene du kan ta for å sikre at du får i deg nok omega-3 hele året.

Ønsker du å lese mer om hvorfor du burde velge Olivita? Du kan lese mer om produktet her.

Vi ønsker deg en riktig god sommer! Og du, ikke glem å pakk med Olivita i kofferten din.

Kilde: Helsedirektoratet.